image/svg+xml
image/svg+xml

Sıkça Sorulan Sorular


1- Kimler Başvurabilir?

Bartın Üniversitesi öğrencileri, üniversite personeli ve aileleri başvurabilir.

2- Nasıl Başvurulur?

Merkezimize başvuruda bulunmak için bizzat merkeze gelerek randevu almak veya online başvuru formu doldurmak yeterlidir.

3- Psikolojik Danışmanlık Ücreti Ne Kadardır?

Merkezimizde verilen tüm hizmetler ücretsizdir.

4- Psikolojik Danışmaya Başvuranlar Hakkında Akademik Dosyalarına Olumlu-Olumsuz Yazılar Yazılır mı? Konuşmalar Başkaları ile Paylaşılır mı?

Danışma seanslarında paylaştıklarınız gizli kalacaktır. Başka bir deyişle, isminiz, yaşınız, okuduğunuz/çalıştığınız bölüm vb. gibi kimlik bilgilerinizi açığa çıkaracak hiçbir bilgi üçüncü şahıslar ile paylaşılmayacaktır. Süreç boyunca sizden bazı formlar veya anketler doldurmanız istenebilir. Paylaştığınız bilgiler gizli tutulacaktır. Ancak, gizlilik ilkesinin ihlal edilebileceği bazı istisnai durumlar bulunmaktadır. Kendinize ya da bir başkasına zarar verebileceğinize ilişkin bir izlenim oluşursa veya mahkeme kararı ile bilgileriniz istenirse bu durumu üçüncü kişilerle görüşülmesi veya bilgi verilmesi gerekmektedir. 

5- Online Görüşmeler Yüz Yüze Görüşmeler Gibi Etkili Olur mu?

Danışan ve danışmanın, gizliliği sağlayabilecekleri ortam ve koşullar dahilinde online görüşmeler de yüz yüze görüşmeler kadar etkili olmaktadır.

6- Danışmanlık için Alınan Randevunun İptali/Ertelemesi Gerekirse Ne Yapmak Gerekir?

İlk kez başvuru yaptığınız halde randevunuza gelmemeniz durumunda 24 saat öncesinden merkezimizi arayarak mazeretinizi bildirmeniz ve yeni bir randevu oluşturmanız beklenmektedir. Süreci devam eden bir danışan iseniz ve önemli bir mazereti dolayısıyla randevunuza gelememeniz durumunda yine 24 saat öncesinden merkezimizi bilgilendirmeniz beklenmektedir. Üst üste iki randevuya haber vermeden gelmediğiniz durumda psikolojik yardıma ihtiyacınız kalmadığı düşünülerek süreciniz sonlandırılır. Merkezimizden yardım almaya devam etmeyi istemeniz durumunda en baştan başvuru yapmanız ve bekleme listesindeki yerinizi almanız gerekir.

7- Acil Durumlarda Kime Başvurabilirim:

Hemen harekete geçilmesi gereken bazı acil durumlar şunlar olabilir:

  • Yoğun saldırganlık hali ve başkasına zarar verme tehlikesi
  • Gerçeklikle bağın koptuğunu gösteren normal dışı davranışlar ve konuşmalar
  • Aşırı dozda alkol veya madde kullanımı
  • İntihar riski ve girişimi


Tıbbi müdahale gerektiren bu gibi durumlarda, bireyin ailesine veya yakınlarına haber verilerek en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Ayrıca bu gibi durumlarda Mediko-Sosyal Birim, üniversitenin güvenlik biriminden veya 112 Acil Servis’ten yardım alınabilir.

Mediko/Sağlık Birimi İletişim Numarası: (0378) 223 53 33

Ağdacı Kampüsü Güvenlik Birimi İletişim: (0378) 223 53 25

Kutlubey Kampüsü Güvenlik Birimi İletişim: (0378) 501 10 00 / 2953